Sider

16.12.2013

Deilige hjemmelagde brente mandler med oppdatert oppskrift

Noen ganger må en prøve seg litt frem og feile litt før en får et bedre resultat en i starten. Vil si at det er å følge med i utviklingen eller rett og slett lærdom av sine "feil".

Har prøvd et par ganger å fem doble oppskriften uten de beste resultatene. Har funnet ut av at å tre doble oppskriften, så har jeg fått de beste resultatet. Dette fordi det blir rett og slett for mange mandler i pannen ved å fem doble.

Her er min nye oppskrift:

  • 100 gram eller litt under 2 dl mandler med skall
  • 30 gram eller 2 toppede skjeer økologisk sukker
  • 0,25 dl vann
  • økologisk smør til pannen
Forskjellen fra forrige oppskrift er at jeg har kuttet ut smøret i selve oppskriften og kun i pannen fra starten. Da har mandlene blitt hardere og enda bedre.


Slik gjør du:

  • Legg litt smør og mandlene i en panne, på middelsvarme. Mens du gjør klart et eller flere stekebrett eller lignende som du legger et bakepapir over og mål opp de andre ingrediensene.
  • Bland vann og sukker sammen med mandlene i pannen.
  • Kok opp og rør alt sammen til vannet fordamper, da vil mandlene bli litt gråe.
  • Pass på at du unngår å brenne sukkeret med for sterk varme, mens du holder på.
  • Fortsett og rør i pannen til sukkeret rundt mandlene har fått en fin "karamellfarge".
  • Hell mandlene på stekebrettet og del mandlene fra hverandre, gjerne med to gafler. For hvis de ikke deles mens de er varme vil de sitte fast i hverandre.
  • Når mandlene er kalde, legg de i en tett boks eller i glass (slik at en unngår at de blir klissete, vi vil ha de harde og knasende).

Forrige oppskrift: http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/12/deilige-hjemmelagde-brente-mandler.html

Ingen kommentarer: